27 Poziv na radionicu “Optimizacija industrijskih procesa kroz mjere energetske efikasnosti-praktični primjeri i studije slučaja”

5 October 2018,

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Sektor za edukaciju u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) realizira radionicu na temu “Optimizacija industrijskih procesa kroz mjere energetske efikasnosti-praktični primjeri i studije slučaja“ koja se održava 10.10.2018.godine u hotelu „Holiday“ u Sarajevu.

Na obuci će se dati pregled zakonske regulative i dobre prakse u području energetske efikasnosti u BiH industriji te predstaviti zahtjevi standarda ISO 50001 kao i energetski auditi kao prvi korak u procesu ušteda energije. Pored toga govorit će se o upotrebi pare u industriji odnosno kako je optimizirati i uštediti novac.

Cilj radionice je da učesnici dobiju uvid u relevantan energetski audit, informacije o trendovima, zakonskim propisima, olakšicama i načinu finansiranja kako bi se podržale aktivnosti u pravcu povećanja energetske efikasnosti imajući u vidu unaprijeđenje konkurentske pozicije kompanije. Studije slučaja će predstaviti kompanije Spirax Sarco, IBEJ-a i nLogic-a u smislu tehničkih rješenja koja vode uštedi energije i novca.

Učešće na radionici je besplatno za učesnike.

Za dodatne informacije i prijave pozovite 033 257 919, ili pošaljite email na muhareme@ebrd.com ili info@nlogic.ba.
U nadi da ćete se odazvati našem pozivu, srdačno Vas pozdravljamo.

 

Prilog:

Poziv
Program seminara

 

 

Izvor:http://komorabih.ba/

Comments are closed.