CABARET WINTER FEST: jedinstvena aukciono-prodajna izložba osoba sa posebnim potrebama

27 December 2017,

U četvrtak, 28.12.2017.godine, u okviru CABARET WINTER FEST-a, jedinog zimskog festivala u Zenici, koji organizuju braća Petrović, Ivan I Andrija, bit će održana jedinstvena aukciono-prodajna izložba na našim prostorima. Naime, riječ je o vrhunskim slikama koje su naslikale osobe sa posebnim potrebama iz Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” iz Zenice.
Sa osobama u protekla 4 mjeseca je radila svjetski priznata majstorica enkaustike, Zeničanka, Zdena Šarić-Pisker, inače i likovna koordinatorica festivala. “Zvjezde”‘ je učila slikati i na veliko oduševljenje roditelja ali i nas, nastalo je preko 120 vrhunskih djela. Sve slike su izložene u Cabaret clubu, a zvanična aukciono-prodajna izložba je sutra u Cabaret clubu sa početkom od 19:30. Pored prodaje slika, program će upotpuniti i Dječja, omladinska i lutkarska scena BNP-a, pod vodstvom Miroljuba Mijatovića, koji je umjetnički direktora festivala, a ujedno će i voditi samu aukciju. Važno je naglasiti da sva sredstva od prodatih slika će ići istoimenom udruženju. Ovom prilikom pozivamo sve privrednnike, ljude na vlasti, kao i sve one koji su društveno odgovorni, da dođu, kupe sliku i nabace jedan osmjeh više. Vrijeme je darivanja, a najbolji poklon nekom, a ujedno i pomoć za nesmetani rad udruženja je kupnja slike.
Inače kompletan festival je posvećen osobama sa posebnim potrebama, gdje je cilj svakog festivala ukazati koliko su to radišne i inteligentne osobe, vrijedne pažnje i da trebaju biti rame uz rame sa svima nama.

Comments are closed.