Održan četvrti sastanak Privrednog savjeta Grada Zenica

6 September 2016,

Održan četvrti sastanak Privrednog savjeta Grada Zenica

 20160901_141425

Dana 01.09.2016.godine sa početkom u 14.00sati u prostorijama gradske administracije održan je četvrti (4) sastanak Privrednog savjeta Grada Zenica.

Tema sastanka bio je koncept projektnog prijedloga na kojem Grad Zenica kao vodeći partner, u saradnji sa lokalnim partnerima želi aplicirati na program Podrške lokalnim partnerima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.Ovaj pojekt finasira Delegacija EU, a implementira ga Međunarodna organizacija rada (ILO).

Partneri na projektu su: Grad Zenica, Agencija ZEDA, Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona-odjel Zenica, Tehnička škola u Zenici, Udruženje poslodavaca Zenica, te nekoliko zeničkih privrednih subjekata.

Namjera Grada Zenica je sistemski pristup rješavanju pitanja zapošljavanja, te da ovaj pilot projekat u skoroj budućnosti postane dijelom programa rada Gradske uprave na polju unapređenja poduzetništva i zapošljavanja mladih, žena i drugih zapošljivih kategorija.

Na današnjem sastanku prisutni su informisani o novom Zakonu o javno-privatnom partnerstvu. Dogovoreno je da se do naredne sjednice Privrednog savjeta identificiraju potencijalni projekti za JPP.

Comments are closed.