Održan sastanak Sekcije ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica

7 June 2016,

Održan sastanak

Sekcije ugostiteljske djelatnosti

Udruženja poslodavaca Zenica

 

Dana 03.06.2016.godine (petak) u kinu Ekran u Zenici sa početkom u 11.00sati održan je sastanak Sekcije ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica.

Sekcija ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica formirana je 07.12.2014.godine i od tada neprekidno radi na poboljšanju uslova rada ugostitelja u Zenici. „Domaćini“ ovog sastanka bili su Senad Džanić, predsjednik Sekcije ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica i Nedžad Jusufhodžić, sekretar Udruženja.

Ugostitelji prisutni na ovom sastanku su dobili informacije o radu Sekcije ugostitelja u minulom periodu, kao i o aktivnostima planiranim u narednom periodu. Najvažnije teme bile su:

  1. Pravilnik o načinu obavljanja obavezne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u FBIH;
  2. AMUS;
  3. Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u FBIH;
  4. Privredni savjet Grada Zenica.

 

Na sastanku je usvojen zaključak o formiranju sektorske grupe ugostitelja koja će putem Privrednog savjeta Grada Zenica raditi na Reviziji Strategije razvoja Grada Zenica u oblasti ugostiteljstva. Cilj ove aktivnosti je vratiti Zenici epitet regionalnog centra u oblasti ugostiteljstva i turizma. Sa ovog sastanka je upućen poziv svim ugostiteljima u Gradu Zenica da se priključe radu Sekcije ugostiteljske djelatnosti i da delegiraju teme čije će rješavanje uticati na poboljšanje položaja ugostitelja u Gradu Zenica.

Sve informacije o radu Sekcije ugostiteljske djelatnosti ugostitelji grada Zenica mogu dobiti u prostorijama Udruženja poslodavaca Zenica, na adresi Vojvodića put bb (zgrada Hadžinica) u Zenici.

 

 

Comments are closed.