Posljednje pripreme za prvu masovniju vakcinaciju građana u “Areni”

17 May 2021,

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u toku su posljednje pripreme za vakcinaciju građana Zenice, koju provodi Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica i počinje u utorak, 18. maja 2021. godine.

Prema najavama, dnevno će biti vakcinisano oko 500 građana Zenice koji žive na području užeg gradskog područja i vakcinacija će trajati do petka.

Inače, građani koji žive izvan grada, vakcinaciju protiv koronavirusa moći će obaviti i u područnim ambulantama porodične medicine.

Kako bi se uspješno provela imunizacija građana protiv COVID-19, uposlenici JU „Dom zdravlja“ Zenica ulažu maksimalne napore na putu do pobjede svjetskog izazova.

Prema podacima zeničkog “Doma zdravlja”, građani se još prijavljuju za vakcinaciju i ove aktivnosti nastavit će se i u narednom periodu.

IZVOR: https://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijesti/vijesti-detaljno/news/posljednje-pripreme-za-prvu-masovniju-vakcinaciju-gradana-u-areni/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=1c9d69e0cfd225ab921427a14f2bf10d

Comments are closed.