Poziv za učešće na Poslovnom Forumu Bosna i Hercegovina – Japan

30 March 2018,

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Tokiju i JETRO-om (Japan External Trade Organization) organizira Poslovni forum sa bilateralnim sastancima bosanskohercegovačkih i japanskih privrednika, koji će se održati 31.05.2018. godine u Tokiju, Japan. Na Poslovnom forumu predviđeno je i prisustvo ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine gospodina Mirka Šarovića.

Cilj održavanja Poslovnog Foruma je unapređenje ekonomskih odnosa dvije zemlje i u tom smislu predstavljanje investicionih i poslovnih prilika u BiH i direktno povezivanje privrednika dvije zemlje.

Preliminarnim programom događaja predviđeno je obraćanje resornih ministara, te prezentacije o poslovnom okruženju u BiH, kao i da predstavljanje projekta u Ugljeviku, u dijelu koji često nazivamo „uspješna priča“. Nakon plenarnog dijela slijede bilateralni sastanci.

Svoju spremnost u pružanju podrške održavanju Foruma izrazila je i KEIDANREN – najveća japanska poslovna organizacija koja okuplja 109 industrijskih asocijacija iz cijelog Japana, 1350 kompanija (uglavnom velikih korporacija) i 47 regionalnih ekonomskih organizacija, na način da distribuiraju pozivnice dijelu poslovne zajednice (Komitetu za Europu), koja vodi brigu o 150 kompanija.

Zainteresovane kompanije mogu dostaviti svoje prijave najkasnije do 09. aprila 2018. godine na email: aida.vidimlic@komorabih.ba ili broj faksa: 033 566 239. Kontakt osoba je Aida Vidimlić (tel. 033 566 233).

Sve troškove putovanja (avioprevoz, hotelski smještaj i dr.) snose kompanije.

Poziv
Prijavni obrazac

 

IZVOR: www.komorabih.ba

 

 

Comments are closed.