U Zenici uspješno prezentirane mogučnosti saradnje sa austrijskim i njemačkim kompanijama

28 March 2017,

Savez udruženja/udruga poslodavaca zeničko-dobojskog kantona pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu ZDK uspješno je organizovalo prezentaciju za privrednike sa ZDK ” Načini i mogućnosti saradnje austrijskih i njemačkih preduzeća i Program podrške EBRD za mala i srednja preduzeća u BiH”.

Privrednici ZDK su mogli vidjeti prezentacije Advantage Austrija, AHK Njemačka, EBRD BiH i Nippon Austrija-Austrofon Tuzla – Optimo Zenica.

Cilj prezentacija je bio da se privrednicima ZDK predstavi način na koji mogu da nađu potencijalnog partnera u Austriji i Njemačkoj preko zvaničnih privrednih predstavnika tih država i kakvu pomoć i koje pogodnosti mogu ostvariti preko Evropske banke za obnovu i razvoj. Također prezentiran je i primjer uspješne realizacije projekta povezivanja austrijskih firmi sa BiH firmama.

Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK preduzima niz aktivnosti na poboljšanju položaja privrednika i poslodavaca ZDK i za naredni period planirano je još niz prezentacija i projekata.

Ovim putem pozivamo sve privrednike sa ZDK da nam se slobodno obrate ako imaju bilo kakvih pitanja ili prijedloga. SUUP ZDK Vam uvijek stoji na raspolaganju.

Fotografije i video možete pogledati OVDJE

Comments are closed.