Udruženje poslodavaca Zenica predstavilo Projekat „Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“

10 August 2016,

Udruženje poslodavaca Zenica predstavilo Projekat

„Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“

20160804_201410-1

          U prostorijama Udruženja poslodavaca Zenica je održana završna prezentacija projekta „Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“.

Prezentaciji su prisustvovali članovi Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenica koji su ovaj Projekat ocijenili strateškim za Grad Zenicu.  

Projekat „Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ predstavlja razvojnu priliku za privredu Grada Zenice, Zeničko – dobojskog kantona, ali i cijele države. Pored prilike za razvoj privrede, predstavljeni su i benefiti koje bi imala država na svim nivoima vlasti kroz značajno povećanje punjenja budžeta. I na kraju, najvažniji segment uspješne implementacije projekta„Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ bilo bi upošljavanje preko 2500 radnika na period od 5 godina.

Pozitivni efekti implementacije projekta podrazumijevaju ogromne uštede energije, kao i smanjenje zagađenja u Gradu Zenica, što su dva pitanja od naročitog značaja za naš Grad.

Na zadnjem, 11. sastanku Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenica održanom 04.08.2016.godine, usvojen je Zaključak kojim se: „Projekat Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ upućuje kao projekat Udruženja poslodavaca Zenica za revidiranu Strategiju razvoja Grada Zenica.

Projekat Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ će biti predstavljen na narednoj sjednici Privrednog savjeta Grada Zenica zakazanoj za 12.08.2016.godine.

Comments are closed.